joi, 25 februarie 2010

Tulpini Pleurotus

Din familia de ciuperci Pleurotus fac parte urmatoarele categorii: Pleurotus Ostreatus, Pleurotus Florida, Pleurotus Sajor – Caju, Pleurotus Djamor.

1. Pleurotus Ostreatus - este o ciuperca de cultura, ce prezinta palaria de culoare vanata, raspandita sub numele de "Pastravul de Fag" sau "Burete de Fag" si necesita la fructificare o temperatura de 10°C – 16°C. Pleurotus ostreatus creste pe trunchiurile sau cioturile putrezite ale arborilor, fiind intalnita in paduri toamna si mai putin primavara.


2. Pleurotus Florida - o ciuperca de culoare crem, care necesita o temeperatura de fructificare de 20°C –23°C. Datorita costurilor energetice scazute necesare cresterii ei si agustului deosebit este foarte apreciata atat de cosumatori, cat si de cultivatori.


3. Pleurotus HK 35 - este o ciuperca hibrid de inalta calitate, obtinut de vecinii nostri unguri. Acest gen de ciuperci se comporta foarte bine atat la temperaturi scazute de 10°C – 12°C, cat si la cele foarte ridicate 22°C –24°C.


4. Pleurotus Djamor - este o specie de culoare roz, cu o aroma foarte placuta in urma conservarii ei. Temperatura ideală pentru fructificare este de 21°C – 22°C. Aceasta ciuperca, se cultiva rar în Romania, in ciuda faptului ca reprezenta un succes garantat prin facilitatea producerii si calitatile culinare de lux ce o reprezinta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu